• Me

100vs100: pirmoji savaitė

Tingus sekmadienis žymi mano pirmosios iššūkio savaitės pabaigą. Apžvelgsiu šią kol kas rūpesčių nesukėlusią savaitę skaičiukais ir paveiksliukais. Pavasaris dar dangstosi senos žolės kuokštais

, taigi mano pagrindinis pasirinkimas šiai savaitei buvo džinsai ir paltas, suderinti su megztiniu, marškiniais ir marškinėliais. Pasistengiau ir suskaičiavau viską excelyje, nes spalvos visada gražiau nei skaičiai.
Tiesa, spalvų nedaug, jos pagrindinės rėžiančios akį ir jokių pustonių. Karaliauja juoda (vengiau juodos, tačiau pastaruosius metus ji yra N-E-P-A-M-A-I-N-O-M-A). Norėčiau pažadėti daugiau spalvų, nes pavasaris, bet žvelgiant į spintą, nepanašu, kad taip nutiks. Kadangi šią savaitę darbe praleidau tik vieną dieną, galėjau rinktis patogesnius ir įdomesnius marškinėlius.

Ačiū visiems, kurie spaudė “LIKE” ir tiems, kurie klausė “BUT WHY”? Papasakosiu iššūkio atsiradimo istoriją dar kartą.
Vietinėje žiniasklaidoje aptikau straipsnį, kuriame mergina pasižadėjo 100 dienų rengtis skirtingai. Tiesiog taip. Man toks iššūkis pasirodė per lengvas, nes kasdien rengtis skirtingai reikia didelės spintos, daug draugių, kurios dalintųsi savo rūbais arba išleisti krūvas pinigų (tikriausiai nelabai kokybiškiems rūbams). Patobulinau iššūkį įtraukdama savo garderobo filosofiją paremtą “capsule wardrobe”. Mano iššūkis skamba: 30 vienetų rūbų spintoje, 100 dienų, nė vieno naujo rūbo (mados prieskoniai neribojami). Kuo šis projektas gali būti įdomus ir naudingas?

1) Mano pažintis su “capsule wardrobe” sutaupė labai daug pinigų: iš spontaniškos pirkėjos virtau apgalvojančia pirkėja, kuri eidama į parduotuvę žino, ko jai reikia ir naujų vienetų skaičių sezonui apribojau iki 5.
2) Kruopščiai atrinktas ir sudėliotas spintos turinys sutaupo labai daug laiko. Visi rūbai dera tarpusavyje, todėl beveik negalvodama gali segtis bet kurį sijoną ir vilktis bet kurį top’ą. Anksčiau mano vidutinis persirengimų rytais kiekis siekdavo bent 2.
3) Ekologija. Rinkdamiesi mažiau daiktų, pirkdami geresnės kokybės daiktus, nepalaikydami greitai praeinančios mados (che che) skatinate išmintingą vartojimą.

Antros savaitės metu (tikiuosi, sulauksim daugiau šilumos ir saulės) toliau demonstruosiu savo stendališką spintos turinį, susitiksiu su norinčiais fotografuoti ir papasakosiu apie tai, nuo ko prasideda “capsule wardrobe”.

[widgetkit id=1514]

100vs100, black, blue, capsule wardrobe, red

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
March 2017
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Follow


2008 - 2020