• Me

100vs100: septintoji savaitė

Septynetas savaičių, o pavasario nė truputį. Gal tai, gal jau beveik mėnesį trunkantis sėdėjimas namuose su retais išlindimais į visuomenę smarkiai mažina motyvaciją ne tik sekti savo iššūkį

, bet ir apsirengti apskritai. Taigi, šią savaitę nutiko tai, kas turėjo nutikti – sekmadienį praleidau ant sofos su sprotinėmis kelnėmis. Ir nenorėjau nė truputėlio džinsų, suknelės ar marškinėlių.
Vienok, taisyklėms nenusižengiau, nes į 30 vienetų apgalvotą spintą nesiskaičiuoja: sporto rūbai, miego rūbai, darbo rūbai (visi turime tuos marškinėlius, be kurių neįsivaizduojame tvoros ar lubų dažymo). Šiandien taip pat: suviliota saulės ir retkarčiais nurimstančio uragano išėjau į sodą. Nors darbas apsiribojo 8 vėdrynų pasodinimu, 16 agurkų sėklų pasėjimu ir palaistymu bei šašlyko kepimu, aš galiu ramia sąžine dėvėti darbo drabužius ir neišduoti savo iššūkio.
Kaip jau gerai pastebėjo AP.lt smegenys mario-nete: galbūt vertėtų pereiti prie savaitinių apžvalgų. Jau antros savaitės metu buvau persisotinusi savo nuotraukų FB ir Instagram, o įpusėjus iššūkį, leisiu pailsėti sau ir visiems kitiems nuo mano mad pozavimo skillsų.

Ši savaitė buvo su kiek daugiau judėjimo ir su Joringio gimtadieniu, taigi visai nieko keista, jei leidau sau pailsėti. Spalvos – išskirtinai juoda, balta ir mėlyna. Nujaučiu, kad po tokio spalvų ignoravimo (puikiai atspindinčio šio pavasario nuotaikas) vasarą norėsis kažko labai švelnaus ir šviesaus. Pamažu pradedu galvoti apie naująjį vasarinį rinkinį, nes iki tikrosios vasaros pradžios liko tik 50 dienų. Nuo ko pradėti svarstyti apie naują apgalvotą spintą?

1. Oro prognozė. Pasidomėjau ilgalaike pavasario prognoze ir sąmoningai palikau daugiau šiltų rūbų (paltas, pora megztinių ir t.t.).
2. Nuojauta. Mano nuojauta jau nuo žiemos šnibždėjo apie rožinę spalvą šią vasarą ir ji pasitvirtino. Šiandien peržiūrėjau Balenciaga F/W 2018 ir mano nuojauta sako, kad ruduo bus itin ryškus ir spalvotas.
3. Planai. Mėnesis atostogų ar mėnesis komandiruočių dideliuose ofisuose reikalaus itin skirtingų drabužių derinių. Aš, deja, apie savo planus du mėnesius sirgti buvau pamiršusi.
4. Turimi rūbai. Jei rūbai dar nebuvo išrūšiuoti, pats metas pradėti. 3 kriterijai, kuriais vadovaudamasi be gailesčio turi padalinti visą spintą: nebegalima vilkėti, galėtų vilkėti kiti, noriu vilkėti pati. Svarbiausia yra „noriu vilkėti pati“ krūvelė. Ją dar sumažinti padės suvokimas, ką noriu vilkėti dabar ir ką noriu vilkėti vėliau. Daug vėliau. Rūbai, kuriuos nori vilkėti pati dabar sudarys būsimą bazę.
5. Klasikinis 10-tukas. Lietpaltis, marškiniai, balti marškinėliai, klasikinis sijonas, mėlyni džinsai, klasikinės kelnės, maža juoda suknelė, megztinis, patogūs bateliai (aukštakulniai), švarkas. Net nereikia sakyti, jog šie dalykai turi būti nepriekaištingos kokybės, klasikinių, neutralių spalvų, bet išskirtinių detalių (siuvinėjimų, laikinai madingų papuošimų). Su šiais rūbais galima suderinti bet ką.
6. Trūkumai. Ko trūksta, kad tavo deriniai būtų išbaigti ir universalūs. Praėjusį rudenį man prireikė juodo švarko. Žiemą – balto oversize megztinio. Pavasarį – mėlynų džinsų, kuriuos iš tiesų labai myliu. Nauji perkami daiktai ribojami iki 3 vienetų sezonui. Naujas pirkinys turi derėti mažiausiai su 3 jau turimais drabužiais. Tokios griežtos taisyklės padės išvengti impulsyvaus pirkimo ir nuotaikos taisymo apsipirkinėjant. Turiu pasakyti, susitaupo itin daug laiko ir pinigų.
Pradėti rimtą pasiruošimą rekomenduoju likus maždaug mėnesiui iki numatytos starto datos. Patariu nepasikliauti savo vaizduote ir pasimatuoti visus planuojamus derinius.

Taigi, kasdienius mano postus vis dar galite sekti Instagram, FB pasiliksime ties įdomiausiais deriniais, vaizdingais maršrutais ir vietomis.

[widgetkit id=2156]

Muzika

A.

100vs100, capsule wardrobe, fashion challenge, iššūkis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
May 2017
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Follow


2008 - 2020