Vokiška ciabatta 2
Negalėjau nusiraminti šitaip išduota LIDL itališkos duonos ciabattos, kad grįžau į duonos skyrių ir susipakavau tiesiog itališką ciabattą. Kodėl? Nežinau.
Duonos vizualiai skiriasi spalva ir ši ciabatta neturi to skaudaus perpjauto rando per visą nugarą. Atspalvis daug šviesesnis, nėra geltonumo. Paviršius apibarstytas ne rupaus malimo, o paprastais baltais miltais. Primena eilinį batoną. Plutelė kieta, traškoka, bet nėra ypatinga. Kepalėlis sunkus, net 320 g, todėl įdomu, ar viduje vėl bus suverktos kepėjų ašaros ir turėsim drėgną masę.
Pjaunama su dantytu peiliu ši ciabatta nesipjauna, o pradeda plyšti. Bandymas atpjauti atrodo jau kiek makabriškai, todėl gailstingai atplėšiu riekelę. Vaizdas geresnis nei pirmosios: daugiau burbulų, daugiau darbo palikta mielėms, tačiau vis tiek labai toli nenutolo nuo batono.
Skonis. Dabar galiu kreiptis į žmones, gimusius vėliau nei 90 – tieji. Prisimenat tokį forminį batoną? Papilkėjusį kietą daiktą. Tai va, jis sugrįžo. Mieli milenialsai, ji norite paragauti praeities, užsukite į LIDL.
Trumpai: senovinė šlepetė po 0,69 ct už 320 g vienetą. 2, nes galima panaudoti istorijos pamokose.
Ar turite savo kepyklų? Duonos tiekėjų? Gal jie turi ciabattos, kuri nedaro gėdos???