2019 suvynioti: serialai

Metų galas. Mano judanti koja ir mielas draugas OCD reikalauja, kad viską sudėliočiau į dėžutes pagal patikimą ir spalvas. Serialus, muziką, koncertus, potyrius ir pojūčius. Aš nesipriešinsiu, nes kas gi gali būti smagiau, nei sudarinėti naughty and nice sąrašą, kai už lango šaltukas, o namie 26 plius ir spragsi malkos. Taip, yra tūkstantis smagesnių dalykų, bet tebūnie.
Mano serialų žiūrėjimas smarkiai patobulėjo, nes išlindau iš po savo apsamanojusio akmens ir įsigijau Netflix.

Naughty:

Game of Thrones. Taip, jie pasibaigė taip senai, kad net niekas neprisimena, apie ką jie buvo, tik atvėsus orams atsidūsta “Winter is coming”. Paskutinis išlauktas ir išgodotas sezonas primena dabartinę valdžą: visi kažką veikia, valgo, geria, miega, nemiega, pašalina kokį oponentą, supleškina nachren viską, pakeliauja, vėl į kokį konfliktą įsivelia, išprotėja ir galiausiai viskas baigsis pilkai ir nuobodžiai. Demokratija.

Stranger things. Vaikai užaugo – lauk iš ekranų. Jei paskalos teisingos, 4 sezoną žiūrės visa Lietuva.

Mindhunter. Man itin trūko wild Holdeno meilės Debbie ir skylės istorijoje nepavyko užlopyti net Dr. Wendy. Puikus sprendimas pakviesti Damon Herriman pabūti Charlie dar kartą po Once upon a time in Hollywood. Aš siūlyčiau, kad nuo šiol tegu jis visad vaidina Charlie. Laukiu dar, duokit dar serial killerių ir detektyvų su šuniukų akimis.

Dark. Vėlgi, išlauktas tęsinys atsakė į daug klausimų ir privertė sėdėti ant sofos krašto. Bet ar reikia jį dar tęsti? Po Černobylio serialo laiko skaičiavimas iki katastrofos tapo new black.

Nice:

Černobylis. Rodykit jį visur. Nemokamai. Gimtąja kalba. Gestų kalba. Kad nepasikartotų. Kad nečiupinėtų žmonės reaktoriaus šerdies grafito. Kad žinotų, kaip veikia elektrinės. Kad daugiau tokių nestatytų. Ir nebūtų šiaip idiotai.

Peaky (fuckin’) Blinders. “Mr. Shelby, you have come to my attention.” Yes, indeed. Jei kas būtų pasakęs, jog mano top 3 serialų sąraše atsidurs vienas toks apie bukmekerius Birmingeme, būčiau pa’eyerollinus į kitą dimensiją. Bet štai, cituoju, perku OST vinilus ir ne-ga-liu atsižiūrėti.

Love, Death & Robots. Ilgesnės ir trumpesnės istorijos, tinka prieš miegą, prie kavos, galvojant apie pasaulio pabaigą ar ką gaminti vakarienei. Man kažkodėl susišaukia su Black Mirror. Mėgstamiausi epizodai: When the yogurt took over, Fish night ir Alternate histories.

The end of the f***ing world. Šitas švelnių nuojautų, peilio aštrumo, nesibaigiančio pasimetimo, blogų sprendimų ir atsitiktinumų kupinas serialas buvo metų atradimas. Tinkamas, jei niekieno nesuprasta(s) 16-metė(is) vis dar tūno jumyse ir reguliuoja gyvenimą.

Disenchantment. Simpsonų ir Futuramos fanė gauna naują serialą. Labai gerai. Ypač juodas demoniškas “katinas”.

Castle Rock. Pasitrauk į šoną, Marvel visata, ateina naujas mėgstamiausias visur-viskas-susiję pasaulis. Pirmasis sezonas buvo pilnas subtilių ir tiesiog į veidą drebiamų sąsajų su S. Kingo romanų veikėjais, miesteliais ir paslaptimis. Antrasis sezonas, regis, koncentravosi ties viena veikėja ir jos tapsmu virsmu į tai, ką jau pažįstame. Jei pamiršot, kokia buvo pirmojo sezono mintis, primygtinai siūlau pažiūrėt recap, nes prireiks.

The Haunting of Hill House. Su šiuo (ir kitais siaubo, mistikos serialais) atsitinka gan nemalonus dalykas. Pradžia visada užkabina. Visų serijų įtampa kyla iki negalėjimo aukštai ir likus paskutinėms porai dalių ima ir subliūkšta. Viskas gražiai užraišiojama, apkamšoma, nukarpomi nereikalingi galai ir pateikiama daugiau mažiau laiminga pabaiga. Peržiūrėjus šitą, gavau keletą kitų panašių pasiūlymų ir, deja, dažniausiai pasikartodavo ta pati seka. Keletą kartų susigundžiau vietine produkcija ir pažiūrėjau UK, Belgijos, Prancūzijos, Nyderlandų kūrėjų serialus. Beveik visi jie nufilmuoti gražioje gamtoje, daug mėlynai žalių miškų, vilkų, rūko, yra ir jūros, švyturių, motociklų ir senovinių namų. Rinkausi išskirtinai crime/horror/mystic. Paminėsiu tik tuos, kuriuos pažiūrėjau iki galo nuo geriausio iki blogiausio:

Marianne
Black spot
Marcella
The Forest
Tabula Rasa
13 Commandments

Ir sąrašo bonus – Guilty pleasure.

Riverdale. Kai serialas prasideda nuo lavono, minčių kyla įvairių. Bet kai lavonai, serijiniai žudikai, gaujų karai ir visos 7 nuodėmės yra apkaišytos highschool drama, gaunasi modernesnis Beverly Hills CSI.

Serialai, kuriuos pradėjau žiūrėti.

Hinterland. Nes crime ir Velsas.
The Chalet. Nes prancūziškas crime. Galbūt paskutinis bandymas.
Mars. Dokudrama apie misiją į Marsą.
Big Little Lies. Antras sezonas atsitiko tuo metu, kaip Mindhunter, Stranger Things ir Dark ir nusitempė iki pat dabar.

Sąrašas pildosi toliau. Kol kas gautos rekomendacijos:
Russian Doll
THe Kominsky Method
The Polititian
The Handmaid’s tale (3 sezonas).

Ką davė šie serialų metai? Gerą jausmą, kai už žiūrimą turinį susimoki. Rekomenduoju visiems. Dar visai malonu pažiūrėti tai, ko visai neplanavai ir net nežinojai, jog egzistuoja. Išmokau naujų kreipinių ir papildžiau to do, to see, to taste, to be sąrašus. Ir noriu pieno kokteilio.

castle rock, chernobyl, dark, game of thrones, mindhunter, netflix, peaky blinders, Riverdale, serialai, Stranger Things, the end of the fucking world

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
December 2019
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Follow


2008 - 2020