Ausų skonio receptoriai

Šiek tiek senesnius vaikus mokė, jog draugystė prasideda nuo šypsenos. Bet tie vaikai užaugo jautrūs ir kompleksuoti, todėl šypsotis gali pradėti tik po savaitės kitos. Tikroji draugystė tokiems vaikams prasideda nuo muzikos. Psichologijos ekspertai teigia, jog mes jaučiame trauką žmonėms, kurių muzikinis skonis yra artimas mūsų skoniui.

Žinoma, gali susitikti ir du visiškai skirtingi poliai, tačiau duodu ranką nukirsti, jei per kurį laiką neatsiras nė vienas bendras vardiklis, tai tokia draugystė mandagiai kilstelės kepurėlę ir besilankstydama išeis pro duris. Sakykim, žmogus tau tikrai patinka ir bandai klausyti visų tų keistų muzikų, kurias gauni dovanų. Arba sėdi svečiuose ir dar tikrai nesi tiek drąsus, kad praleistum 5 dainą iš eilės. Arba atsibodus kruopščiai suplanuotam vakarėlio grojaraščiui, svečiai atranda youtube ir pradeda savo diskoteką. Pastebėjote, kiek žmonių dažniausiai džiaugiasi, niūniuoja kartu, šoka ir kitaip reiškia pritarimą? Teisingai, tik tas vienintelis paleidęs savo dainą.

Mes mylime savo muziką. Vėlgi skaičiau, jog nuo 33-jų nebesinori klausytis naujos muzikos, nebeieškai kažko naujo. Kitaip sakant, tave ištinka M1+ likimas. Taigi, bandyti sužavėti pusamžius (hehe) žmones savo jaunatviška muzika gali ir nebepasisekti. Tau vos per trisdešimt ir yra labai didelė tikimybė, jog gėdinsi savo vaikus ir pusvaikius leisdamas jaunystės muziką per visus likusius giminės balius. Žinant mano giminiečius, nusimato linksmas Depeche Mode vakarėlis ir paryčiais bus žiūrimas live by request su David Bowie. Kaip jau buvo ne kartą.

Dar yra teigiama, jog per 7 metus pasikeičia visos kūno ląstelės. Yra patariama paragauti maisto, kurio nekentei vaikystėj, nes tavo nudilę skonio receptoriai juk pasikeitė bent tris kartus. Aš bandžiau. Deja, nesiartinkite prie manęs su keptais svogūnais, virtais lašiniais ir virtom morkom. Galėtų pasikeisti ir ausų skonio receptoriai. Bet viskas vyksta sudėtingiau. Plečiame savo akiratį, laikas nuo laiko pasiklausome Spotify Discover, kantriai klausome naujų pažįstamų mėgiamų dainų ir atrandame naujus šiaurės ir pietų ašigalius.
Atsitinka ir tokie stebuklai, jog nauja daina skamba tavo pulso ritmu ir bijai, jog jei nustosi klausyti, širdis nustos plakti. Atsiranda atlikėjai, kuriais tiki, kuriems po kojų galėtum kloti gėles ir viskas (na, beveik viskas), ką jie kuria, atrodo tobula. Žmogus, kuris pasiūlo tokias dainas ar atlikėjus tavo širdyje gauna mažą altorėlį ir kiekvieną kartą skambant tai dainai ten uždegama žvakelė.
Čia toks mažas wrap up. Thank you for the music dainavo ABBA kažkuriame giminės susibėgime. Esu dėkinga visiems, kurie dalinasi muzika su manimi. Aš ją atsakingai perklausau. Aš perskaitau žodžius, jei jie yra. Aš duodu antrą šansą, jei ji neprilimpa. Jūsų muzika mane keičia ir man atauga nauji ausų receptoriai, kuriuos nuzulinau tūkstantį kartų per pusmetį išklausiusi Lorde.

7 metai, David Bowie, Depeche Mode, Lorde, muzika

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
November 2018
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Follow


2008 - 2020