Supercut of us

Kartą teko aiškinti redaktoriui, kodėl negaliu parašyti koncerto apžvalgos per 20 minučių. „Taigi, viskas paprasta, sukali apie grupę, ką dainavo, kaip atrodė, kokie žmonės buvo ir baigta.“ „O jausmai, redaktoriau, jausmai???“

Labai laukiau spalio mėnesio, nes kiekvienai savaitei suplanuota po visišką jausmų uraganą. Pirmasis man net nespėjus sukaukšėti stebuklingais bateliais, nunešė toli toli ten, iš kur net Dorotė nebūtų norėjusi grįžti namo. Pirmasis spalio koncertas – LORDE. Koncertas vyko Olandijoje, Tilburge. Ne Amsterdame, Roterdame, Hagoj, Utrechte – Tilburge. 6 pagal dydį Olandijos miestas, nuo senų laikų žinomas kaip tekstilės centras. Atrodo, kai darai savo koncertinį turą po Europą, pristatinėdama naują bais vežantį albumą, imi didžiausias arenas didžiausiuose miestuose. Ne. Mažutė 3k koncertų salė, kur pasistengęs, gali įžiūrėti gale esančių žmonių veidus. Vienintelis laikas nurodytas ant bilieto – 19 val. Pamoka išmokta, nes tai durų atidarymo laikas. Valandą pralaukėme milžiniškoje nejudančioje gyvatėje, išsitęsusioje per tris gatveles. Amžiaus vidurkis vos perkopia 20 ir aš tikrai gailiu Edvino su odine striuke.
Kažkur viduryje tarp Pure Heroine ir Melodrama Ella viename interviu prisipažino, jog dainuoti didelei miniai yra daug lengviau negu 100 žmonių. Panašu, kad didelė minia yra sąlyginis vienetas. Stovimos vietos, sėdimos vietos tiesiog ilgi pakopomis sustatyti suolai ir balkonas. Mes žingsniuojame link scenos. Tokioje nedidelėje patalpoje daug barų, atsiskaitoma žetonais, kuriuos gali įsigyti žetonomatuose. Taigi, mano liūdesiui, skaičius 2 šalia 0,5 alaus nėra eurai. 1 žetonas = 5 EUR. Vietiniai vaikai alų perka stiklinėmis po 0,25 ir įkyriai vaikšto pasipildyti kas pusvalandį.

Mažutėje gal 20 žingsnių ilgio scenoje bruzdėjo apšildanti grupė. Šokančios ir dainuojančios mergaitės šalia mūsų sudarė įspūdį, jog grupė yra žinoma ir mėgstama. Mums taip nepasirodė. Ir vis dėlto, tai amerikos paauglių topuose šiuo metu viešintis Khalid. Po trijų dainų sekė kitos trys visiškai vienodos. Tuomet dar trys. Tikrai laukiau, kol jie nušuoliuos nuo scenos. Apie 20:30 entuziazmo neteko ir ištikimiausios gerbėjos, taigi Khalid apleido pastatą. Spėliojom, kad Lorde išeis 21:00 ir keistai šoks iki 23:00, nes toks pabaigos laikas buvo nurodytas programoje. Tikriausiai tam, kad tėvai pasiimtų savo vaikus. Bet Lorde turėjo kitų planų ir nesirodė bent pusvalandį. Mums, sparčiai žengiantiems į pensijinį amžių, tai buvo ketvirtoji valanda ant kojų.
Bet aš viską jai atleidau, kai tik ji išėjo į sceną. Scena beveik nepasikeitė po apšildančios grupės. Gyvus instrumentus pakeitė du žmogeliai su jonikom bei lėktuvo valdymo pultais ir būgnai. Į sceną buvo įstumtas didžiulis neoninis astronautas ir, tikiuosi, savo noru išėjo JI. Su skrybėle ir suknele, kurios skeltukai priekyje baigėsi taip aukštai, jog ramybės dėlei ji dar turėjo įlįsti į tympas. Toks tikras Homemade Dinamite, nes tik pasirodžiusi ant scenos pradėjo broadcast the boom boom boom boom
and make ’em all dance to it
. Man labai trūko back vokalų, tikro pianino, nes viskuo rūpinosi pultas 1 ir pultas 2. Šiek tiek gyvybės pasirodymui grąžino scenoje pasirodžiusios 2 šokėjos, kurios vis bandė parodyti dvi besipešančias jėgas.
Nuo pat pirmo Hello iš salės ėmė skrieti I love you šūksniai, į kuriuos Lorde reagavo ne kaip pavargusi ir daug prakaito išliejusi žvaigždė, o kaip klasiokė, pirmą kartą užlipusi ant mokyklos scenos, kai pirmoje eilėje sėdi jos tėvai, geriausia draugė ir pirmoji meilė. Salės dydis vis traukėsi su kiekviena daina. Po kelių dainų ji išsipūtė nosį, dar po kelių, pasiskundė, kad peršalo ir kad jai reikėtų kokio stipraus gėrimo. Po dainos iš baro atėjęs berniukas atnešė viskio taurę ir viskas ėmė panašėti į karaoke vakarėlį draugų namuose. Visi geri vakarėliai turi tą momentą, kai lieka vos keli ir jie sėdi virtuvėje, nebevaikšto į balkoną rūkyti, siunčia per rankas vyno butelį, nes nebežino kur kurio taurė, yra tokia tamsi naktis prieš pat aušrą ir ima vertis paslaptys, nes nieko nėra svetimo. Vis iš naujo skambant Liability melodijai, Lorde rėžė savo 4 ryto monologą apie tai, koks kartais jautiesi nepritapėlis, jog, regis, nesi vertas niekieno meilės. Ir tik stengdamasis save paguosti būni su žmonėmis, kurie yra fake, kurių meilė fake ir pats tampi fake. Tuomet keletas keiksmažodžių tokiems žmonėms ir asmeninis užtikrinimas, jog teisingi žmonės ateina su laiku. Ir nors man jau ne 15, bet kažkas salėje ėmė pjaustyti svogūnus, kurie buvo visai ne fake.
Koncertuoti su dviem albumais nėra lengva (nors, regis, Ed Sheeran važinėjosi tik su vienu), todėl neišvengiamai atsitiko koveriai: Disclosure „Magnets“ ir Phil Collins „In the air tonight“. Tačiau mano favoritas vis dar lieka M. Wainwright „Bloody Mother Fucking Asshole“ atliktas Osheaga muzikos festivalyje Montréalyje.
Ėjo šešta valanda, kai Edvinas vis dar stovėjo su odine striuke, o aš atlikau heavy duty testą abejoms kojoms. Supercut, Royals, Perfect Places, Team ir Green Light. Olandiškas viskis sutraukė slogą ir Lorde nebebuvo kada šniurkščioti. Konfeti! Kondeti! Konfeti! Euforiška pabaiga.
Lorde, prašau, nesikeisk. Tik pasikviesk back vokalų.

Green Light, Homemade Dinamite, Lorde, Melodrama, Royals, Tilburg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
November 2017
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Follow


2008 - 2020