Vokiška ciabatta?

Vokiečiai garsėja savo duona. Juk jei paleidi į pasaulį žodį buterbrodas, kuris pažodžiui reiškia sviestas + duona, ta duona tikrai turi būti ypatinga.

Populiariausiai vokiškas LIDL turi tikrai didelį duonos skyrių. Ir didžioji dalis duonos yra kepama vietoje. N-U-O-S-T-A-B-U. Itališkos duonos kampelis irgi neapsiriboja viena ciabatta. Čia yra itališkos duonos, itališko batono ir dar kažko itališko. Pasiimu kepalėlį, prie kurio užrašyta itališka duona ciabatta. Kad tikrai nesuklysčiau.

Truputėlis informacijos iš ciabatta recepto. Tešla yra ilgai minkoma, o kita pusė darbo atiduodama mielėms. Tokio komandinio darbo rezultatas – lengva duona, su didelėmis oro kišenėmis.

Taigi, LIDL ciabatta. Kepalėlis gražios stačiakampio formos, prieš kepant viršuje padaryta įpjova, kuri atrodo visai gražiai. Kepalas apvoliotas rupiuose kvietiniuose miltuose, stambesniuose negu manų kruopos. Dėl to jis maloniai traška, bet pluta yra gan grubi. Jei burna jautri, ji gali likti subraižyta. Duona turi gelsvą atspalvį. Tai yra arba maisto dažai, arba miltų mišinys (žirniai? kukurūzai?) Peilis su dantukais maloniai pjauna kietą plutelę, bet tada atsitinka kažkokia nesąmonė. Ciabatta vidus tamsus, šlapias ir beveik be burbulų. Atrodo, kaip gan nepavykęs batonas. Skonis taip pat.
Kadangi tokia pati ciabatta buvo ir perkant pirmą kartą, antras šansas nebuvo panaudotas pasitaisyti. Tai nėra ciabatta. Tai yra graži šlepetė priprakaitavusiu vidumi. Gelbėtis iš tokio nepavykusio apsipirkimo galima ją supjausčius rieklėmis ir paskrudinus (sausai ar su trupučiu kvapnaus aliejaus). Fool me once, shame on you; fool me twice, shame on me. Tiesa, ruošiuosi išbandyti kažką iš tų kitų kepinių išdidžiai pavadintų itališkais.

Trumpai: įdomiau atrodantis šlapias batonas. 300 gr. (toks sunkus, matyt dėl drėgmės) kepalėlio kaina 0,79 ct. Galutinis įvertinimas: suplukęs, sudrėkęs 2. Išmeskit tą receptą ir nebegraudinkit.

ciabatta, kur skaniausia ciabatta mieste, lidl

Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
September 2017
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Follow


2008 - 2020