• Me

100 vs. 100. Beat that

Kažkuriame internete pamačiau vienos panelės „iššūkį“ – 100 dienų rengtis skirtingai. Visad maniau, jog iššūkis, tai kažkas, kai turi stengtis, kai atlikimas reikalauja išradingumo

, žinių, ypatingų gebėjimų pritaikymo ar bent jau drąsos. Pasirodo, klydau. Šios merginos iššūkis tiesiog paraidžiui apsiriboja skirtingais rūbais kiekvieną dieną. Be jokios gilesnės potekstės. Nemoralizuosiu ir nekelsiu estetikos klausimų. Nes nėra dėl ko. Tačiau rūbai man patinka. Mūsų namų vyrai drįstų teigti, jog rūbai man patinka per daug. Ilgą laiką buvau spontaniška pirkėja ir mano spintoje kabojo bent 4 gėlėti sijonai ir 3 nėriniuotos palaidinės, nors hipe būti visai nesiruošiau. BET JUK TAIP GRAŽU (buvo anuomet). Pirmasis sąmoningumas atėjo, kai pagriebusi eilinį sijoną suvokiau, jog jis nederės su niekuo mano spintoje. Rūbai vis dar atsirasdavo spontaniškai, tačiau būtina įsigijimo sąlyga tapo “dera bent su 2 taisyklė”.
Tačiau tikrasis palengvėjimas atėjo, kai vieną apsnūdusią popietę atradau tokią savoką “capsule wardrobe”.
Trumpas paaiškinimas: tam tikram laiko tarpui (pvz., sezonui) iš turimų rūbų susidėlioji skirtingus derinius ir nešioji juos, nepirkdamas naujų. Tuo metu nenaudojamus rūbus atiduodi, dedi į maišą, stumi po lova. Pasibaigus sezonui, atnaujini derinius, prisitaikai prie pasikeitusio oro, spalvų ir (!!!) gali nusipirkti ne daugiau kaip 3 naujus rūbus.
Pirmasis mano kartas buvo itin apgalvotas. Planavau, braižiau, spalvinau. Spalvinau mažai, tiesą sakant. Išgryninau spintą iki 29 drabužių: juodų, baltų, mėlynų, truputis dryželių ir taškelių. Rekomenduojama neviršyti 30 vienetų ribos. Batai ir rankinės taip pat priskaičiuojami. Tačiau bet kuri moteris su manimi sutiks, jog 29 rūbai ir taip yra itin mažai.
Prisipažinsiu, dar niekada nebuvau tokia laiminga stovėdama drabužinėje ir žinodama, ką rengtis. Vasara užsitęsė, todėl sėkmingai neturėdavau “ką rengtis” problemų iki kol nušalo paskutinės avietės.
Pagaliau atėjus rudeniui, aptingau ir neapgalvojau visko taip nuosekliai. Nepraėjus net dviems mėnesiams ėmiau nuobodžiauti. Žiema buvo beveik pramiegota. Bet štai vakar, sudėliojau visą savo pavasarį per 15 minučių. Suskaičiavau vienetus ir įteikiau sau medalį: 17. Tiek rūbų užtenka, kad visą mėnesį kiekvieną dieną rengčiausi skirtingais deriniais. Bet kodėl gi nepastūmus ribos dar toliau. Vienetų skaičių padidinsiu iki 30 (kartu su batais ir viršutiniais rūbais) ir pragyvensiu su jais iki tikrosios vasaros pradžios. Toks štai mano iššūkis, kurį įkvėpė tingėjimas skaičiuoti ir gūglinant “How many days until Summer?”
Mano lengvas kančias nuo rytojaus galite sekti FB ir Instagram su #100vs100

100vs100, capsule wardrobe, iššūkis, summer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
March 2017
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Follow


2008 - 2020