My Year in Music

Spotify mane šiemet labai nuliūdino. Vietoj beveik visus metus laukto “Year in Music 2016” gavau visai nieko vertą savo dainų 100-tuką, kuriame labai aiškiai atsispindi mano lengvos vasariškos muzikos

klausymas. Lengva vasaros muzika aš skambiai pavadinau paprasčiausią popsą su Ed Sheeran ir Katy Perry pirmose gretose. Bet aš tikrai negalėčiau savo metų daina įvardinti Blurred Lines, todėl jaučiu pareigą pati susidėlioti savo topus. Ne visos dainos sukurtos 2016, bet visos jos draugų, Gintarinių Akinių, mano smalsumo ir susitaikymo su tuo, kad man patinka popsas dėka atsirado mano gyvenime būtent per paskutinius 12 mėnesių.
Mano metai Spotify nuo 10 iki 1.

10. Lazarus – David Bowie

Daina, kurios pati savanoriškai klausiau lygiai vieną kartą. Buvau itin laiminga, kai išėjo pirmasis singlas iš ★, bet nusprendžiau, jog lauksiu pilno albumo ir pasinersiu į palaimos komą. Deja, joje išbuvau tik vieną dieną.
Praėjusią savaitę Lazarus girdėjau prekybos centre.

9. My Mistakes Were Made For You – The Last Shadow Puppets

Atsiradusi tarp man rekomenduojamų grupių ir beveik iškart po to tarp Opener 2015 headlinerių ši super grupė patraukė mano dėmesį su šituo jau 8-tus metus skaičiuojančiu singlu. Iškart po to sekė jų naujas albumas Everything You’ve Come To Expect. Tokia melancholiškesnė indie rock versija. Tinka, kai atsibosta Arctic Monkeys, bet vis dar patinka Alex Turner.

8. Don’t Use Me Up – Emily Wells

Prieš 10 metų atradau Joanna Newsom. Prieš 2 metus Emily Wells. Ir ji išleidžia vėl keistą, vėl įdomų albumą. Lyg ir norisi klausyti, bet ne per daug. Kaip ir su Joanne. Gal pavydu.

7. Baby Says – The Kills

Mano akiratyje atsiradę su nauju albumu Ash & Ice, tačiau į mano topą patekę su (vėlgi) sena daina. Gal dėl to, kad moteris. Gal dėl to, kad seksas. Bet skamba.

6. Book Of The Month – Lovage

Va šitas projektas labai xxx. Vienintelis albumas “Music to Make Love to Your Old Lady By”, kuriam jau penkiolika metų, bet kokia gamta yra įdomi. Albumas apjungiantis Serge Gainsbourg, Hičkoką ir trip hopą. Jei manėte, kad Je T’aime … Moi Non Plus yra itin nešvanki, tai šio albumo šiukštu neklausykite. Aš paklausiau.

5. Wilderness – Explosions In The Sky

To paties pavadinimo albumas iš karto atkreipė mano dėmesį. Žodis Wilderness yra mano mėgstamiausias žodis. Bet daina čia atsidūrė ne dėl to. Pasirodžiusi balandžio pradžioje, ji tapo mano pavasario garso takeliu. Tinkama sportui, prie butelio vyno, ruošiant ppt prezentaciją ir atsiimant oskaro statulėlę savo galvoje.

4. Kids – Kyle Dixon

Stranger Things atvėrė 80-ųjų pandoros skrynią. Iš jos nepradėjo lįsti demogorgonai. Iš jos pasirodė sena gera muzika (ir ją atkartoti bandanti nauja), seni filmai (ir jų įkvėpti nauji) ir seni mados topai (tiesiog vėl sugrįžusi mada). Labai labai labai. Ne visiems. Kalėdų Seneli, juk žadėjai man vinilą.

3. Warsawa – First Hate

Kopenhagos gyventojų parodytas Kopenhagos gyvačiokų duo. Labai švelnūs hipsteriukai. Tinka jaunoms mergaitėms. Ir estetams, tikriausiai. Gražūs klipai youtubėj. Toks pozityvas.

2. Reaper – Sia

Kaip gi be popso. Mano kolegė jau žino: jei šoku savo kėdėje ir rankoje laikau įsivaizduojamą mikrofoną, ausinėse skamba Sia. Ji – geriausia ką nustojau ignoruoti šiais metais. Dauguma popso mano playliste atsirado dėl Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox, kurie savaip perdainavo ir peršoko daugelį šių ir anų dienų hitų. Puddles Pity Party, kuris labai raiškiai įdainavo Chandelier buvo tas advokatas, kuris atidarė šokių aikštelę.

1. O Children – Nick Cave And The Bad Seeds

Dar vienas senas kūrinys (2004 m.) pas mane visai netikėtai atkeliavęs bežiūrint Harry Potter per kažkurias didesnes šventes. Net jei buvau jį girdėjusi klausydama Abattoir Blues/The Lyre Of Orpheus, jis visai kitaip (tobulai) suskambo liūdnos istorijos fone. Apskritai, šiuos metus galėčiau pavadinti Nick Cave metais. Perklausiau jo albumus iki 2009. Kruopščiai. Vis atrinkdama dainas į Spotify albumą BAD. Metai dar nesibaigė. Laukiu DVD. Laukiu koncerto. Už tą laukimo džiaugsmą, už bendrą liūdesį, už soundtrackus mano gyvenimui.

Visas playlistas:

David Bowie, Nick Cave, Sia, spotify, Stranger Things, Wilderness, Year in Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calendar
December 2016
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Follow


2008 - 2020